Monday, June 2, 2008

Förmiddagar i Frankrike



Då är det krig. Det är på den tidspunkten som tanterna klär upp sig på varsitt eget fint sätt och beger sig till Monoprix, Ed, Casino, Carrefour och Agir för att visa sin ståndspunkt i mataffären. Man ser hur dom med eld i blicken går till butiken för att göra sina inköp. Vissa går i grupp och vissa för sig själv, men alla är lika taggade på att visa sin styrka och elegans. De skickar arga blickar på sina fiender och blockerar gången mellan hyllorna med sin dramaten, även kallade för Caddies eller rullväskor. De snäser och agerar ilsket. När de närmar sig kassan hör man hur klackarna klapprar hårdare och snabbare mot golvet, de måste komma först till den bästa kassakön. Men det är verkligen inte över här, här utvecklas deras maktkamp ännu mer.

Huphuphup, je crois que c'est moi qui a cette place dans la queue. Varför försöker du snika dig där? Kön går här! Sätt igång och packa upp dina varor på rullbandet, jag måste få lägga upp mina snart! Försöker du trängas?

Det låter nästan ironiskt när jag skriver detta, men det är helt sant. Idag tex började damen bakom mig knuffa mig på armen och lägga upp sina varor före mina, så jag skyndade mig att kasta upp varorna på rullbandet för att tanten inte skulle komma före. Nej usch de där tanterna är inte kul att masa med, de har repliker på allt. Idag var nog sista gången jag handlade på förmiddagen,
tanterna är ju galna. När jag kom ut ur butiken, ÄNTLIGEN, mötte jag grupper med tanter som vallade fram till affären med sina tygpåsar och dramaten. Ueh, jag får ilningar och ironiska skrattryckningar till Tanternas krig.

No comments: